Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шаховий клуб "Ферзь" в Монастирищенській публічній бібліотеці

Дата: 01.03.2021 13:58
Кількість переглядів: 707

Фото без опису

Бібліотека сьогодні є центром дозвілля, спілкування, обміну інформацією. Після досить довгої перерви відновив свою діяльність клуб любителів шахів «Ферзь». Щонеділі до книгозбірні поспішають любителі шахів та шашок, щоб позмагатись. Кожен турнір – це іспит головних якостей характеру: волі, мужності, цілеспрямованості і наполегливості. Адже, гра виховує позитивні риси характеру, волю до перемоги, вміння поставити конкретну мету і досягти її здійснення.  Шахи навчають бути уважними і зібраними. Особливо це важливо для дітей та молоді.       

Організатором та ідейним натхненником довгі роки функціонування шахового клубу був Василь Порфирович Пір’ян. Саме йому працівники бібліотеки завдячують тому, що шаховий клуб «прижився» в нашій книгозбірні. На жаль, сьогодні його не має з нами… Але його справа живе, любителі шахів поспішають в неділю до бібліотеки, щоб пограти. Дорослі, підлітки і діти – всі люблять цю гру.  До речі, сильні лідери не бояться програшу.   Для них головне – гра. В різні періоди шахові турніри  були присвячені  видатним людям краю. Останній турнір, який відбувся, був присвячений пам’яті Василя Порфировича Пір’яна. Працівники бібліотеки створюють комфортні умови для проведення ігор, оформляють книжкові виставки, перегляди літератури: «Такі цікаві шахи та шашки», «Шахи – гра для інтелектуалів».

         28 лютого в Монастирищенській публічній бібліотеці відбувся турнір з шахів та шашок присвячений пам’яті Василя  Пір’яна,  відомого любителя шахів, який все своє життя вчив цієї мудрої  гри  і віддав себе популяризації, поширенню шахів серед населення району та підростаючого покоління. Тут, у стінах бібліотеки, постійно проводив шахові турніри. Ініціаторами і організаторами  турніру виступили – бібліотечні працівники, члени клубу «Ферзь», його дружина Людмила Пір’ян, яка відкрила  турнір.  Учасники вшанували пам’ять Василя Пір’яна.  Михайло Підчасюк, учасник клубу «Ферзь» ознайомив присутніх з правилами турніру і розпочалася боротьба за призові місця. По завершенні турніру розпочалася церемонія нагородження. Переможцями стали Максим Остропольський і Михайло Підчасюк. Друге місце отримав  Денис Мельник, третє місце посіла  Анастасія  Сукіясова. В  турнірі взяли участь: Олег Яровий, Владислав Іваненко, Ольга і  Максим Махомети, Вікторія Дзірун, Марія Остропольська, Людмила  Гусєва.

Переможці отримали грамоти і призи, всі учасники подяки та призи.

Всіх бажаючих позмагатися та навчитися грі в шахи та шашки запрошуємо щонеділі в Монастирищенську публічну бібліотеку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора